Taas on hetki vierähtänyt lomaille, lenkkeillen, mökkeillen ja muuten muissa kuin leipomisen merkeissä. Täällä jo hieman kaivattiinkin leipomispostauksia, joten tässä nyt Ihanainen suklaakakku. Tämän leivoimme kuopuksen kanssa kahdestaan ollessamme. Ihana kyllä, että tuo leipomisen into on siirtynyt jälkipolvillekin. Toivottavasti tämä kantaa hedelmään myös tulevaisuuteen.

 


Ihanainen Suklaakakku


200 g voita

2 dl ruokokidesokeria

1 dl kidesokeria

3 kananmunaa

6 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

3 dl maitoa

200 g maitosuklaata


Koristeluun:

1 rivi suklaata



Hiero voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, koko ajan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa edellisiin. Sekoita hyvin. Rouhi suklaa ja lisää joukkoon. Voitele vuoka tarvittaessa ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 2 1/2-3 litrasessa kahvikakkuvuoassa noin 50-60 minuuttia 175 asteessa.

Kumoa kypsä kakku jäähtymään lautasen tai ritilän päälle. 

Sulata suklaa ja pistä se pakastepussiin. Leikkaa pussin kulma auki ja pursottele suklaata kakun päälle koristeeksi. Voisihan tätä vielä koristella vaikka pienillä sokerimassakukilla tai muilla vastaavilla koristeilla.




Nyt alkuviikosta on luvassa vielä vinkkejä äitienpäiväkakkua varten. Oma 5-vuotias tyttäremme toimi leipurina ja minä kuvailin sekä auttelin sivusta sen mitä tarvitsi. Aika hyvin tuonkin ikäinen jo kakun leipomisen taitaa. Toki kuuman uunin kanssa ja muissa aikuista vaativissa hommissa apua on pakko tuputtaa, jotta ei tule palovammoja tai muita loukkaantumisia. Vatkaukset, mittaukset ja muut sellaiset onnistuu jo hyvin.  Mutta tosiaan tästä lisää hieman myöhemmin...