Täällä jo odotellaan kesän tuoreita marjoja ja varsinkin ihania luonnossa kasvavia mustikoita ja vadelmia. Tulee niin mökkikesä mieleen ja odotukset kesää kohtaan vielä nousevat näiden "mökkileivonnaisten" myötä. Tämä marjapiirakka on juuri sellainen helppo mökkileivonnainen, joka ei vaadi ihmeellisiä raaka-aineita, on todella nopea valmistaa eikä tekemisestä tule suurta tiskiä. Meidän mökillä ainakin tiskataan kaikki tiskit käsin ja mitä vähemmän tiskiä tulee, sen parempi...

Itse asiassa meillä onkin suunnitteilla mökin keittiöön remontti vielä tälle kesälle, joten olen yrittänyt niin mielessäni kuin paperillakin suunnitella pienestä keittiöstä toimivaa... Haasteellista! Meillä itse keittiötila on ihan hyvän kokoinen, mutta kuitenkin seinätilaa kaapeille on aika vähän. Saa nähdä mitä saamme aikaiseksi, jotta kuitenkin lasku- ja työskentelytilaa olisi mahdollisimman paljon. Jos saamme remontin oikeasti toteutettua tämän kesän aikana, niin laitan siitä kyllä kuvia ja tekstiä tännekin! Nämä aurinkoiset päivät sekä koulujen loppuminen saa mielen kääntymään niin kesään ja lomailuun... Kuitenkin ennen kesälomia on blogiin vielä luvassa vinkkejä juhlatarjoiluihin!Tämän helpompaa leipomista ei juuri voi olla, joten nyt ei ainakaan reseptin vaikeus voi olla leipomisen esteenä. :o)


Kesämökin marjapiirakka

2 1/2 dl maitoa

120 g voita

1 kananmuna

1 1/2 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

noin 5 dl vadelmia ja mustikoitaSulata voi kattilassa. Lisää joukkoon maito. Anna lämmetä hiukan (noin huoneenlämpöiseksi) ja sekoita kananmuna sekaan. Kaada seos kulhoon ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne lopuksi sekoitellen joukkoon. Lisää noin puolet marjoista taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina noin 20x20cm vuokaan. Ripottele loput marjat taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.