Näissä cocktailpaloissa maistuu tuulahdus Kreikkaa - makuina valkosipuli, fetajuusto ja yritit! Vielä filotaikinan rapeus yhdistetynä täytteen pehmeyteen - Nam!

Tuo filotaikina on pakasteesta löytyviä valmiita ohuen ohuita levyjä. Helpot toteuttaa nämäkin vaikka suuremmallekin porukalle. Laitoin tähän päivitykseen muutaman vaihekuvan, josta näkee hieman minkälaista tuo filotaikina on. Tuo kuppien määrä vaihtelee koon mukaan ja niitähän voi tehdä niin paljon kuin haluaa. Tuore, ylimääräinen filotaikina on hyvä pitää kostean pyyhkeen alla, koska se kuivuu nopeasti. Myös ensimmäisen erän paiston aikana kannattaa tuota pyyhettä pitää, jotta valmiiksi leikatut palat eivät kuivuisi.

 


 

Kreikkalaiset filokupit

(noin 50 pientä kuppia)

2 filotaikina levyä (paketissa levyjä on noin 10 kappaletta)

2 rkl voita

 

Kreikkalainen fetatäyte

200 g marinoitua feta/salaattijuustoa

200 g kreikkalaista valkosipuli-tuorejuustoa

200 g ranskankermaa

mustapippuria

(suolaa)

Koristeluun

kurkkua, herneenversoja, tomaattia, oliiveja


Levitä yksi sulanut filolevy leivinpaperin päälle. Sulata voi ja voitele filolevy pullasutia apunakäyttäen voilla.

 

 

Nosta toinen levy päälle ja leikkaa levyt neliöiksi (koko määrittyy muffinssivuoan koon mukaa, joten leikkaa ensin yksi ja kokeile). Painele levyt kevyesti öljytyn minimuffinssivuoan pohjalle ja reunoille.

 

 

Paista 175 asteessa noin 7 minuutin ajan. Nosta hieman jäähtyneet filokupit talouspaperin päälle. 

 

Valmista täyte. Laita tehosekoittimaan feta/salaattijuusto, tuorejuusto, ranskankerma ja mustapippuri. Lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita täyte hyvin tasaiseksi ja nostele massa pursotin pussiin. Täytä filokuoriin.

Leikkaa koristelua varten kurkku, tomaatti ja oliivi pieneksi. Ripottele ne filokuppien päälle. Koristele vielä esimerkiksi herneenversoilla.

 

Vinkki! Filokupit voit hyvin paistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi. Myös täytteen voi valmistaa edellisenä päivänä ja laittaa pursotuspussiin valmiiksi. Suosittelen kuitenkin täyttämään kupit vasta hieman ennen tarjoilua, jotta rapsakkuus säilyy. Ei nuo kupit muutamassa tunnissa kerkeä pehmenemään, mutta jos ovat jääkaapissa täytettyinä yön yli, niin parhain rapsakkuus on kadonnut.

 Huom! Täytteen riittävyys riippuu kuppien koosta sekä siitä, kuinka paljon täytettä kuppeihin pursotetaan.