Sukuun syntyi ihana uusi ihminen muutamia viikkoja sitten :o) Saimme viettää ihanan suloisen poikavauvan ristiäisiä viime sunnuntaina, sopivasti äitienpäivänä. Sain kunnian tehdä ristiäisiin osan tarjoiluista. Minun hoidettavana oli täytekakku sekä kaksi voileipäkakkua. Tässä nyt tuo vauva-aiheinen täytekakku, jossa vanhempien toiveet olivat sellaiset, että väritys saisi olla vihreä ja marsipaania ei tarvitsisi olla paljon kuorrutteena. Nämä toiveet taisivat ainakin tässä kakussa toteutua.
Paistoin kakkua varten 11 munan sokerikakkupohjan (L-kokoisilla munilla). Täytteeksi toivottiin mansikkaa, joten laktoositon mansikkamousse löytyy sisältä ja kostutukseen käytin appelsiinimehua. Päällinen on vihreäksi värjättyä sokerimassaa. Laitoin sokerimassan alle sipaisun kermavaahtoa, koska kakku syötiin aika nopeasti koristelun jälkeen. Sokerimassa säilyi todella hyvänä, ilman minkäänlaista vettymistä (kakku on kuvissa tarjoilupöydässä, koska koristelin kakun vasta juuri ennen tarjoilua. Tämä siksi, ettei nimi paljastuisi etukäteen).

Koristeet sokerimassaa ja marsipaania. Vauva on silikonimuotilla tehty, kun sillä tulee niin suloisen yksityiskohtainen pienokainen. Sen jälkeen elintarvikeväreillä olen maalannut ja sokerimassasta taiteillut yksityiskohtia vauvalle. Pursotukset vispikermaa, osa vihreäksi värjättynä. Kakulla oli valtavasti kokoa. Olen hankkinut tuollaisen todella ison kakkulautasen näitä suuria tilaisuuksia varten. Tuo lautanen on kuitenkin vielä sen kokoinen, että mahtuu hyvin jääkaappiin, mutta suurempikin kakku siihen mahtuu.
Oma ajatukseni oli, etten suuria tai paljon koristeita kakkuun halunnut laittaa, koska monesti varsinkin isommissa kakuissa huomaa, että koristeet häiritsevät kakun leikkaamista siinä määrin, että kakun menekki on huomattavasti pienempi. Ihmiset monesti leikatessaan kiertelevät koristeita tai jopa "kaivavat" kakkua koristeiden alta :o) Oletteko törmänneet tällaiseen tapaan? 

Onnea elämään ihanalle Valtterille ja koko perheelle