Viime viikolla olimme kyläilemässä kummisetäni synttäreillä ja siellä oli mansikka-raparperipiirakkaa tarjolla. Koska kotiinlähtiessäni sain mukaani raparperin varsia, piti saman tapaista piirakkaa heti leipoa... Piirakasta tulikin aika mehevä ja runsastäytteinen - hyvä niin - koska muutama maitorahkapurkki oli jäänyt tuonne jääkaappiin ja niiden parasta ennen-päiväykset olivat juuri ylittyneet! Ne olivat hyviä käyttää juuri tällaiseen uunissa paistettavaan piirakkaan.

Olen vielä ensi viikolla saamassa mieheni mummilta lisää raparperin varsia, joten eiköhän tänne vielä jotain muutakin reseptiä raparpereistä saada. Jos ei muuta niin hilloketta tai hilloa...

 

 

Mansikka-raparperipiirakka

 

Pohja

150 g voita

1 dl sokeria (1/2 dl kidesokeria ja 1/2 dl ruokokidesokeria)

1 kanamuna

3 dl vehnäjauhoja

 

Täyte

150 g mansikoita pikottuna

 5 pitkää raparperin vartta 

4 dl maitorahkaa

1 dl maitoa

3 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää joukkoon kananmuna koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja painele voideltuun noin 26-28 cm piirakkavuokaan.

Pese raparperit ja pilko ne sekä mansikat. Levitä ne piirakkapohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainakset keskenään. Kaada täyte raparperien ja mansikoiden päälle. Paista 175 asteessa noin 45 minuutin ajan. Voit suojata piirakan pintaa paiston aikana foliolla, jos et halua kovasti väriä pintaan.