Kaapistä löytyi riisimuroja, joita meillä ei syön lapset eikä aikuiset muuta kuin leivonnaisissa. En viitsinyt ruokaa roskiinkaan heittää, joten lähdin metsästämään jotain mukavaa leipomusta, johon riisimuroja saisin käytettyä. Törmäsin netissä peanut butter crispy bars-reseptiin. Amerikkafanina tuo maapäkinävoi ei kuitenkaan koskaan ole ollut minun suosikkeja, joten vaihdoin sen pähkinäsuklaalevitteeseen. Sen verran hyviä nämä olivat, että meidän neitokainen tilasi näitä jo synttäreillensä parin viikon päähän...
Rapeat pähkinäsuklaapalat
Pohja
60 ml vettä
60 ml sokeria
3 rkl panimosokeria/glukoosia/maissisiirappia
3 rkl voita
4 1/2 dl riisimuroja
Täyte
4 dl pähkinäsuklaalevitettä
300 g vaaleaa maitosuklaata
Kuorrute
150 g tummaa suklaata
5 rkl voita
Esivalmistele vuoka öljyämällä noin 20x20cm vuoka. Leikkaa vuoan levyinen leivinpaperisuikale pohjalle ja reunalle, jotta saat nostettua valmiit palat pois vuoasta.
Mittaa kattiaan vesi, sokeri sekä glukoosi/panimosokeri/maissisiirappi. Keitä seosta kansi kattilan päällä, kunnes seos saavuttaa 113 asteen lämpötilan. Mittaa seoksen kiehumisen aikana riisimurot kuumuutta kestävään kulhoon. Lisää 113 asteiseen seokseen voi ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää seos lopuksi riisimurojen sekaan ja sekoita massa tasaiseksi. Painele esivalmistellun vuoan pohjalle. Anna jäähtyä ja jähmettyä kylmässä.
Mittaa täytteen ainekset vesihaudekattilaan ja sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes täyte on tasaista. Kaada täyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta kylmään noin tunnin ajaksi.
Mittaa kuorrutteen ainekset vesihaudekattilaan ja sulata ne miedolla lämmöllä. Kaada täysin sulanut suklaa-voiseos täytteen päälle ja nosta kylmään jähmettymään.
Nosta leivinpaperin avulla levy pois vuoasta. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nautiskele!
Alkuperäinen resepti "Peanut butter crispy bars" on kirjasta Baked: New Frontiers in Baking, mutta olen sitä muuttanut niin raaka-aineiden kuin niiden määrienkin osalta. Tuo kuitenkin toimi hyvänä pohjana reseptin suunnittelulle.
Kommentit