Taas oli tuonne leivontalaatikkoon jäänyt pyörimään yksi Black-salmiakkisuklaalevy. Päätin leipoa kesälomalaisille eli lapsille salmiakkisuklaamuffinsseja tuosta kyseisestä levystä. Hyvin upposi kahdeksaan "makuraatilaiseen". Minäkin maistoin ja hyviä olivat. Salmiakki maistui mukavasti muffinsseissa, mutta ei mitenkään liian vahvasti.

 

 

 

 

Salmiakkisuklaamuffinssit

 

(12 kpl)

 

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3/4 dl öljyä

1 1/2 dl maitoa

2 kananmunaa

200 g salmiakkisuklaata / Black-suklaalevy

 

Koristelu:

suklaata, mustia strösseleitä tai salmiakin palasia

 

Mittaa kaikki viisi ensimmäistä raaka-ainetta kulhoon ja sekoita keskenään. Sekoita öljy, maito ja kananmunat hyvin sekaisin toisessa kulhossa. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. Rouhi suklaalevy pieneksi ja sekoita taikinaan. Jaa taikina noin 12 muffinssivuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuutin ajan. Anna jäähtyä. Sulata koristelua varten suklaa ja laita se pieneen pakastepussiin. Leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursottele suklaata muffinssien päälle. Ripottele mustia strösseleitä ja pieniä salmiakin palasia suklaan päälle. Koristelun voi myös jättää muffinsseista pois.

Vinkki! Suosittelen käyttämään muffinsseja paistaessasi muffinssipeltiä, jotta mufinssit kohoavat kauniisti.