Meillä jäätelöstä pitävät niin aikuiset kuin lapsetkin. Nämä kotona tehdyt jäätelöherkut ovat niin nopeita valmistaa, jos ei tuota pakastusta lasketa aikaan mukaan. Periaatteessahan jäätelöitä voi valmistaa ihan oman mielensä mukaan mistä raaka-aineista itse pitää. Nämä tein tuoreista mansikoista ja banaanijougurtista. On meillä valmistunut niin fudgejäätelöitä kuin hedelmäyksilöitäkin, mutta niistä myöhemmin :o) Myös tuo nimike tällaisille jäätelöille on hieman mietinnässä. Amerikassa eritavoin valmistetuilla jäätelöillä on erilaisia nimityksiä, mutta meillä suomessa nuo nimitykset eivät ole ehkä ihan yhtä selviä. Minulle nämä ovat jäätelöitä, kun näyttävät jäätelöiltä, maistuvat jäätelöiltä ja ne valmistetaan jäädyttämällä... Olisiko näille hyvää nimiehdotusta?

Sorbettia nämä eivät ole. Entä sitten jäädytetty jougurtti tai sitten jäädytetty smoothie? Ehkä se jäätelö on paras kuitenkin...

Mansikka-banaanijäätelöt

1/2 litraa mansikoita
1 dl banaanijougurttia
1 1/2 dl maitoa

Mittaa ainekset tehosekoittimeen/blenderiin ja pyöräytä niin, että seoksesta tulee tasaista. Kaada seos jäätelömuotteihin ja laita tikut paikoilleen. Pakasta vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Irrota puikot muoteista ja herkuttele. Hieman muottien koosta riippuen ohjeella tulee noin 6-8 kpl jäätelöpuikkoja.

Tässä valmistumassa mansikka-banaanijäätelöitä ja fudge-jäätelöitä.
Nam!