Pohja:

 

4 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

2,5 dl maitoa

2,5 dl kylmää kahvia

150g voita

 

Täyte:

1 1/2 dl ranskankermaa

3 dl vispikermaa

3/4 dl pähkinälikööriä

200g maitosuklaata

2 tl vaniljasokeria

 

Suklaa ganache kuorrute:

 

 

Mittaa kattilaan pähkinälikööri ja keitä sitä hetken aikaa, jotta alkoholi haihtuu. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Mittaa vatkauskulhoon ranskankerma ja vispikerma ja vatkaa ne yhdessä vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri. Sekoita suklaaseosta, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kaada seos vatkauskulhoon ja vatkaa jäähdytellen seosta sähkövatkaimella. Kun suklaaseos on jäähtynyt noin huoneenlämpöiseksi, lisää joukkoon 1/4 osa ranskankermavaahdosta. Kaada seos lopun rankankermavaahdon joukkoon ja sekoita nuolijalla täyte tasaiseksi.

 

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa maito, kahvi ja kanamunat keskenään ja lisää kuivien aineiden joukkoon vatkaten. Lisää joukkoon vielä voisula ja sekoita massa tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla tai voitele hyvin 24 cm irtopohjavuoka. Kaada kakkumassa vuokaan ja paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä esimerkiksi cocktailtikulla. Paina tikku kakun keskikohtaan. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, paista kakkua vielä viiden minuutin ajan ja kokeile uudestaan. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, on kakku kypsä. Kumoa kakku ritilän päälle jäähtymään.