Tänä vuonna meillä paisteltiin vanilja-omenamunkkeja (kristallipullien ohjeella) sekä vadelmamunkkeja (sotkunmunkkiohjeella). Näiden lisäksi vielä tein rosetteja.
Rosetit
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
3 tl sitruunan mehua
Paistamiseen
öljyä
Koristeluun
tomusokeria
Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, maito ja viimeisenä vehnäjauhot. Kuumenna öljy paistokuumuuteen. Kuumenna rosettirauta kuumassa öljyssä ja kasta sen jälkeen noin puolet raudan korkeudesta taikinaan. Nosta öljyyn kypsymään. Rosetti on valmis, kun se on vaalean ruskea. Nosta rosetti talouspaperin päälle valumaan ja koristele jäähtynyt rosetti tomusokerilla.
Kommentit